søndag 29. august 2010

Om vaktene våre

Vi har 4 vakter, som passer på oss når vi (og de) sover, åpner garasjen når vi har tutet noen ganger, og slår på generatoren på de riktige tidene (hvis de ikke sover eller har glemt hva klokka er).
Noen ganger er jeg forundret over at det ikke kryr av tyver hos oss.. men en sovende vakt er vel bedre enn ingen vakt. (og skulle de våkne, så har de jo macheten!)

Den ene (Seco), kaller vi den døve. Han er ikke døv, men han hører akkurat det han selv vil, og ikke en smule mer.

Så har vi den blinde (Tibna), som ikke er helt blind, men helt klart er svaksynt. Det er utrolig morsomt å se ham klappe hunden (over hele ryggen) for å finne ut i hvilken side hodet er.. Sist uke så jeg ham også småhoppe over noen vannpytter, som han helt klart ikke så helt hvor var. Jeg lo. (jeg satt i bilen, så han hørte det ikke) Han vil liksom ikke innrømme at han ikke ser så godt, og for et par dager siden skulle en av de andre rygge ut av garasjen (vi har en bil med veldig dårlig sikt i, så man er avhengig av hjelp), og han stod glad og sa ”ja, bare kom, bare kom”, og så traff bilen veggen..

Så har vi Amadou, han er skjeløyd. For de av dere som husker tilbake til den gamle bloggen (som ikke finnes mer), så var det han som skulle drepe en stor rotte med matcheten, og traff hånda til vakten som holdt rotta i stedet. Amadou er den som har lånt penger av alle. Men bortsett fra det, er han den som med liv og sjel går inn for å hjelpe oss med hva det nå skal være, enten det er å få noen til å få tak i nye batterier til brannalarmen, eller jage en rotte ut av huset.

Den siste, er Suncar. Han er den som normalt sitter og snakker på verandaen. Ikke vår veranda selvfølgelig, men et av nabohusenes. Igår oppdaget Ane at det stod en fryser i generatorskuret. En fryser som ikke var vår, som det ble solgt frossent vann fra. Det var en av Suncars venners. Den skulle bare stå der mens den ventet på å bli reparert (... –men den virker jo!), og så kunne man jo bruke den til å tjene noen ekstra CFA på når den først var der. Den hadde stått der i en uke, men ble nå resolutt koblet fra.. (en fryser trekker ganske mye på generatoren!)



De er litt rare, vaktene våre; men de er koselige også..

5 kommentarer:

  1. Det høres ut som farlige og effektive vakter!:P Men når tyven kommer er nok både hørsel og syn på plass:)

    SvarSlett
  2. Meg tykkes det høyrer ut som at når tyven kjem, vil den blinde ikkje sjå, den døve ikkje høyra og den økonomiske finne ut kven som betalar best. Sistemann ville vel gjort et forsøk på å stoppa innbrotet, men han kunne kanskje berre gjort vondt verre..

    Sånn, det var dagens optimisme!

    SvarSlett
  3. Høres litt ut som vaktene våre på mekanissa... Vi hadde to som var gamle og tunghørte og en som kun hadde ett fungerende øye. Hm... kanskje det er sånn det skal være i afrika?

    SvarSlett
  4. Er alle fire på vakt samtidig? I så fall høres det ut som de utfyller hverandre utmerket! Og hvis de ikke er på vakt samtidig, må jo tyven først finne ut hvem det er som har vakt, og dermed kan han lett komme til å røpe seg. Dette høres betryggende ut, Grethe!
    Mor

    SvarSlett
  5. Enig med mor. Utfyllelse er bra :D Nå er det kun 6 dager til du kommer - DET blir bra :)

    SvarSlett